Så jäkla förbannad

Två fall av djurplågeri i Borås

Först hittade familjen en av sina tamkaniner utan huvud.

Någon vecka senare hade djurplågaren varit framme igen: Ännu en kanin hade halshuggits och lagts tillbaka i sin bur.

– Sen kommer barnen ut och hittar dem, det är grymt, säger Sture Thorstensson vid polisens utredningsavdelning i Borås.

Polisen i Borås utreder just nu två fall av djurplågeri.

Någon har attackerat två tamkaniner i deras burar och sedan halshuggit dem.

Det började för en dryg vecka sedan. Då upptäckte en kaninägare att en av familjens kaniner dödats och stympats i en kaninbur som stod utomhus på tomten. Kaninens huvud var borta och har ännu inte hittats.

Den andra händelsen ägde rum i helgen. Då låg det avhuggna huvudet kvar i buren bredvid kroppen.

"Det är grymt"

Polisen har rubricerat ärendet som djurplågeri.

– Vi har få uppslag i nuläget och inga andra fall som kan höra ihop med detta, men det är ju rätt grovt. Just att personen lagt tillbaka de döda kaninerna i burarna igen. Sen kommer barnen ut och hittar dem, det är grymt, säger Sture Thorstensson vid polisens utredningsavdelning i Borås.

Kaninägaren har själv inga misstankar om vem som kan ligga bakom illdåden. Men polisen tror inte att det handlar om något "pojkstreck".

– Det känns för avancerat för att vara ett skämt, säger Thorstensson.

Lucinda torterades till döds

För en dryg vecka sedan skedde två andra, uppmärksammade fall av djurplågeri i Sverige. Hunden Lucinda, en 12-årig Coton De Tuléar-tik, torterades till döds i Göteborg. Hon hade fått svansen avklippt efter att först ha bragts om livet med hugg med ett vasst föremål mot buken.

– Man tror inte att något sådant ska hända. Det är ju mitt barn, jag har haft henne i snart 13 år och högaktar henne, sa ägarinnan.

Några dagar senare hittade en kvinnan som skulle slänga sina sopor på Varbergagatan i Örebro en kattunge bland soporna.

Den hade ett rep om halsen och en lapp med texten ”den här jävla katten vill vi inte ha längre”.

Kvinnan tog med kattungen hem, men märkte snart att den inte mådde bra. Troligtvis hade kattungen blivit slagen i huvudet innan den lades i påsen och kattungen avled.

Detta hitta jag på aftonblades hemsida precis! hur fan kan man vara så grym!? ursäkta mitt ordval.. men djur ligger mig så varmt och hjärtat att jag inte vet bättre i ord just nu på hur jävla lågt man kan gå.. att göra så här mot försvars lösa djur! jag blir så upprörd.
Hade jag fått tag på den/dom jävlarna som gjort detta.. om dom inte hade fått känna på smärta förr så hade dom fått gjort det då! fy fan för dom!!!


Kommentarer
Postat av: Stina

Ja de e verkligen så man bara vill skjuta de jävla svinen eller svin som gör sådant med djur. Hade de hänt mig skulle ja nog gått till tv o "efterlyst" de jävlarna som gör sådant. O verkligen stridit så de hade fått något jävla straff. Att folk inte kan uppföra sig fattar ja inte. Stack i hjärtat när du berätta de för mig idag. Man blir så jävla ledsen.

2009-10-28 @ 20:47:45
Postat av: Kattis

FYFAN! Jag mår verkligen illa när jag läser om sådant, riktigt sjuka jävlar.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
copyright, maliin87.blogg.se